Kalender
Kalender
No events to display.
Overig nieuws
Print

Schooljaar 2019-2020 is klaar!!

Wat was dit jaar een bijzonder jaar. Een jaar dat bij velen lang zal heugen. Aan het begin van het schooljaar werd het nieuwe schoolgebouw gebouwd. En waren we op school al erg druk bezig met de verhuizing. Wat moet mee en wat niet. Er moest nieuw meubilair komen in het nieuwe gebouw. En dan eindelijk in december werd het nieuwe schoolgebouw opgeleverd.  Er was een afscheid van het oude gebouw met allemaal activiteiten, zoals tekenen op de muren van de klas en dan natuurlijk met z'n allen slapen in de school. Dat waren twee heel bijzondere dagen. Er was ook een afscheid voor  oud leerlingen en ouders. Zij mochten afscheid nemen van het oude gebouw en ook het nieuwe schoolgebouw bekijken. 
En toen mochten we dan eindelijk naar het nieuwe schoolgebouw. Dat was natuurlijk voor ons allemaal, leerkrachten en leerlingen, weer even wennen. Er kwamen andere regels bij en we mochten niet meer op het schoolplein. Dus de pauzes hielden we op het terrein van de voetbal.  Ondertussen werd het oude schoolgebouw gesloopt. Dat was ook zo bijzonder om te zien hoe dat allemaal gebeurde. 
In februari kwamen de eerste verhalen van corona binnen op de media. Wij waren net een beetje gewend in de nieuwe school, maar het onvermijdelijke kwam. Alle scholen dicht, dus ook de Wiekslag. Ook dit was nieuw voor ons allemaal. Ineens moesten we thuisonderwijs gaan geven.  
"Elk nadeel heeft zijn voordeel" heeft ooit een wijze man gezegd. Wat hebben we als leerkrachten in een korte tijd veel geleerd over de digitale wereld en ook de leerlingen moesten natuurlijk ineens op een andere manier gaan leren. Dat ging voor de ene wat makkelijker dan voor de ander. 
In deze bijzondere tijd namen we als school ook afscheid van een zeer gewaardeerde juf: juf Tineke. Ze ging weg zonder dat ze afscheid kon nemen van haar klas. Gelukkig hebben we dat nog in juni kunnen doen. 
Heel veel gezellige activiteiten gingen niet door, zoals het schoolreisje, sportdag, meester-  en juffendag.  Na de meivakantie mochten we weer naar school, maar daar zaten ook weer zoveel regels aan vast. Het was niet zoals het was, maar we konden elkaar gelukkig weer zien. Steeds ging het beter en mochten we als leerkrachten en leerlingen meer. In juni mochten we allemaal weer tegelijk naar school. En konden we daarom toch nog met groep 8 iets doen, zodat ze wel afscheid konden nemen van de Wiekslag.  We hebben een hele gezellige dag gehad (en nacht) en op 2 juli een afscheidsavond gehad. Waar alle leerlingen van groep acht even in zonnetje werden gezet. Op vrijdag hebben de kinderen van groep 8 alle kinderen van de Wiekslag verwend met lekkere snoepjes en mochten ze 'de school uit springen' naar het voortgezet. Zo hebben we dit bijzondere jaar toch nog heel mooi kunnen afsluiten. 

 Wat ik nog wel even wil noemen is dat dit jaar voor meester Jan Ooms, ondanks alles wat hierboven beschreven is, een HEEL bijzonder schooljaar was. Het was zijn laatste jaar dat hij een eigen klas had. Hij heeft vrijdag afscheid genomen van het lesgeven aan een eigen groep. Voor hem was dit schooljaar raar, bijzonder, gek, nooit mee gemaakt in zijn 45 jarige carrière , enz. 
We hebben van alle groepen nog een klassenfoto gemaakt, zodat we dit schooljaar nooit zullen vergeten in welke groep we zaten en met wie. 

Voor nu wensen we jullie een hele fijne vakantie en we hopen iedereen op maandag 17 augustus in goede gezondheid weer te zien!!